fredag 6 december 2013

Presidenten

Tummen upp för Finlands nuvarande president och hans fru! Ett år har gått med Niinistö i spetsen och jag tycker att han visat sig vara en ypperlig ledare för alla finländare. Stel och konservativ är bilden man fått av den mannen, men årets Självständighetsfest visar på det motsatta. Sauli och Jenni har vågat göra förändringar i både upplägg och gästlista. I år blev det mera en fest för hela Finlands folk, där många vanliga medborgare fick ta del av den glamourösa tillställningen. Inte bara genom Tv-rutan utan alive. Inbjudna var både sjukskötare, företagare och fabriksarbetare. Folk som aldrig kunnat drömma om att få en inbjudan till vårt lands största fest!

Andra exempel på att dagen president är en rejäl man, som inte bara talar vackra ord utan också är en handlingens man, är det fina nyårstalet ifjol där han uppmanade företagsledare, politiker och de bättre bemedlade att ta sitt ansvar för hela folkets bästa. Strax efter detta begärde han en kännbar minskning av sin egen lön. En begäran som beviljades.

Att Sauli sedan är konservativ i den bemärkelsen, att han valde återuppta de gamla presidenternas tradition, att i sitt nyårstal önska Guds välsignelse över vårt land, det faller helt i min smak. Som kristen tror jag att en bön om den välsignelsen inte bara blir en fin fras utan faktiskt kan göra skillnad!!

Jag följer inte med i politiken, men är glad att vi fått en president som tycks ha en äkta vilja att göra nånting för oss vanliga medborgare!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar